16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Salát z kysaného zelí s křenem

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
jablko 1 ks
strouhaný křen 1 lžíce
sůl
cukr
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí vymačkáme, trošku láku si odložíme na zálivku. Pokrájíme jej na menší kousky, a smícháme s oloupaným nastrouhaným jablkem a nastrouhaným čerstvým křenem. Zalijeme zálivkou, kterou si připravíme ze 6 lžic zelného láku, 3 lžic vody, pár kapek worcestrové omáčky (nemusí být), lžičky oleje, soli a cukru podle chuti.


 


RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...